חיסכון טווח ארוך
קרנות השתלמות, קופת גמל, קופת גמל להשקעה, קרן פנסיה וביטוח מנהלים
לדאוג למחר עוד היום
תוחלת החיים הולכת ועולה משנה לשנה. בזכות הרפואה המתקדמת גם איכות החיים בגיל השלישי משתפרת. לכן עלינו לדאוג מוקדם ככל האפשר לחסכון שלנו לגיל פרישה. המדינה מעודדת הפקדות לחסכונות ארוכי טווח ומספקת לנו הטבות מס מגוונים בעבור חיסכון זה. ישנם מוצרים רבים המסייעים לנו לחסוך לגיל הפרישה, קרן הפנסיה, ביטוח מנהלים, קופת גמל קרן השתלמות ועוד ... לכל מוצר יתרונות אחרים ויעוד אחר.
ניתן להשפיע על החיסכון באופן משמעותי על ידי תכנון וניהול מקצועי!
במקרים רבים, אנחנו מצליחים לשפר את החיסכון ארוך הטווח של לקוחותינו במאות אלפי שקלים, ולהתאים להם את כיסויים שמוזלים להם גם בתשלום החודשי הפרטי שלהם.
לבחירות שנעשה היום חשיבות מכריעה בקביעת העתיד הכלכלי שלנו. הזמן הוא גורם קריטי בהשקעות לטווח ארוך.
על טעויות שנעשה יום ומחר נשלם בפנסיה שלנו..
- בכדי לבחור את המסלול הנכון יש צורך בהכרה וידע בתחום מול אפשרויות החיסכון השונות.
- החיסכון לפנסיה ישפיע על רמת החיים שלך בעת הפרישה.
- עקרון הריבית דריבית, הוא קריטי בחיסכון ארוך הטווח ובחיסכון לפנסיה/ לפרישה.
- בישראל קיימים מספר כלים המאפשרים חיסכון : קרן פנסיה, ביטוח מנהלים, קופת גמל, קופת גמל להשקעה וקרן השתלמות. לכל כלי יתרונות וחסרונות ולכן במרבית המקרים נשלב בין הכלים בכדי למקסם את היתרונות מכל כלי.
בעשור החולף חלו רפורמות רבות בתחום החיסכון הפנסיוני, דוגמת פנסיה חובה, האפשרות להעביר חסכונות וביטוחים בין חברות הביטוח השונות בקלות וללא תשלום, שינוי בייעוד הפקדות למשיכה כקצבה חודשית במקום משיכה בסכום הוני (חד-פעמי), בחירת מסלולי השקעה, שינויים בחישוב הטבות המס בעת ההפקדה ועוד.
שינויים אלו, יחד עם תוחלת החיים שעולה ומאריכה את תקופת הפנסיה, הופכים את תכנון הפנסיה לחשוב ומהותי.
חשוב לבחור את החיסכון או תמהיל החסכונות המתאימים לך ולאורח החיים שלך, מתוך המגוון הקיים. מומלץ להיעזר באיש מקצוע מיומן אשר יסייע לך לקבל את ההחלטה הנכונה ביותר עבורך ועבור משפחתך.
מה חשוב לדעת על חיסכון טווח ארוך
לא חשוב באיזה צורת חיסכון בחרנו – קופת גמל, קרן פנסיה קרן השתלמות , או שילוב של הכלים שמאפשרים לנו חיסכון לטווח ארוך יש מספר כללים עליהם אנחנו חייבים לשמור בכדי להצליח לחסוך לפנסיה ולחיות בכבוד כשנגיע לגיל פרישה:
1. אפקט הריבית דה ריבית –
האפקט החזק ביותר בעולם ההשקעות. למעשה זה הכסף שהכסף שלנו עושה. והרכיב המשמעותי ביותר עבורו הוא זמן!
לכן, לכל שקל שנכניס בגיל צעיר תהיה משמעות גדולה בהרבה בגיל מבוגר.
משיכת כספים (לרבות פיצויים) משמעותה פגיעה משמעותית בכספי הפרישה.
2. בחירת מסלול השקעה –
בחירת של מסלול השקעה מתאים יכולה לשדרג את קרן הפנסיה שלכם בעשרות ובמאות אלפי שקלים. את מסלול ההשקעה נבחר קודם על זמן החיסכון שיש שלנו ואופי הלקוח (כד כמה יכול לספוג הפסדים). משרד האוצר יצר מסלולים מותאמי גיל מעיין מסלול אוטומטי לבני 50 ומטה , לבני 50-60 ולבני 60 ומעלה. ככל שאנחנו מתבגרים רמת הסיכון יורדת באופן אוטומטי.
3. בחירת גוף מנהל –
הדבר הראשון שאנחנו בודקים בדרך כלל בבחירת המנהל הוא השוואת הביצועים מבחינת ניהול ההשקעות. אך קרן פנסיה הוא מוצר חיסכון קצת מוזר ולפני בחירת הגוף המנהל, כדאי לבדוק גם את היסטורית המאזן האקטורי בקרן הפנסיה. וכן, את רמת השירות, יכולת התקשור, אחוזי התביעה שמתקבלים ועוד . . .
4. תשומת לב לרכיבי הביטוח –
כאמור בקרן פנסיה רכיבים ביטוחיים לצד רכיבי הביטחון. חלק מרכיבי הביטוח הם ברירת מחדל ולא ניתן להשפיע עליהם, ואת חלקם ניתן לשדרג או להסיר. לדוגמא – הוספת כיסוי "נכות מתפתחת" – כיסוי זול יחסית שהוספתו תאפשר לעמית לקבל קצבה ,במקרה של נכות מלאה ותמידית, שתגדל בכל שנה ולא תשאר קבועה.